Ängskär fredag morgon

 

Härligt! En ledig fredag. Vad gör man då? Jo man sätter väckklockan på ringning klockan kvart över fyra. Detta så att man kan sätta sig i bilen och åka upp till Ängskär i norra Uppland för att fotografera när solen går upp. Termometern i bilen visar 6,5 grader varmt ute. Det blåser en hel del från sydväst.

Eftersom jag varit där och fotograferat några gånger dagtid, hade jag redan i bilen bestämt vart jag skulle gå när jag kom fram. Kom fram ca tre kvart innan solens uppgång, och var på plats på den valda fotoplatsen ca 30 minuter innan.

Jag kände mig nästan som nybörjare när det gäller att fotografera, detta då jag fotograferade med min gamla kamera (Nikon D700). Jag förstår nu också rätt väl varför jag hade svårt att ta till mig fördelarna med att använda liveviewfunktionen (bildskärmen i stället för sökaren). Det visar sig att utvecklingen har gått framåt. Min nya kamera är mycket mer lättarbetad. Längtar att få tillbaka den efter välbehövd service.

 

Bild 1.

Bild 2.

Bild 3.

Bild 4.

Bild 5.

2 svar på ”Ängskär fredag morgon”

  1. Hej Eva!
    Det var farligt när jag kom dit i mörkret. När det var dags att åka hem så besökte jag fiket där Ronny bjöd på ”billigt fika med superb service”. Där var tyvärr stängt så jag fick klara mig med medhaft termoskaffe och mackor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.