Muddus NP 2022-09

I slutet av september var jag med på en guidad vandring i Muddus NP. Det var Christian från Laponia Adventures som var guide. Det var en 3 dagars vandring med distanser på mellan 7 och 15 km per dag. Gruppen bestod av 5 personer plus Christian. Vi vandrade i lugn takt på de markerade stigarna. Jag konstaterade att det var mycket lätt att hitta, detta då stigarna är mycket välmarkerade.

Vi övernattade i stugor av bra kvalité. Det i sin tur innebar att vi hade en vikt på 10 – 14 kg i våra ryggsäckar. Jag hade en digital systemkamera Nikon D500 med ett 18 – 140 mm objektiv med i min utrustning.

Första dagen hade vi fantastiskt väder, med sol och värme. De 2 kommande dagarna hade vi en del regnskurar, men i stort ett behagligt vandringsväder. Det var en härlig grupp, som visade hänsyn till och respekterade varandra.

Stort TACK!

Bild 1. Typisk skogsmark i Muddus.

 

Bild 2. De två övre fallen (av 3).

 

Bild 3. Övre fallet.

 

Bild 4 Bergvägg.

 

Bild 5. Lavskrika.

 

Bild 6. Fallstugan.

 

Bild 7. Skogsvy över myr.

 

Bild 8. Naturens eget konstverk.

 

Bild 9. Björknäver.

 

Bild 10. Staty.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.