Öland 2020-10

Detta år blev det endast en resa, bortsett från 2 korta resor till Skåne med ärenden som behövdes fixas. Jag var inbokad på en fotoworkshop där syftet var att jobba med bildserier. Då detta är något som jag mer och mer sysslar med och det är viktigt vid skapande av utställningar och böcker, känns det som ett måste att förkovra sig. När det sedan var Patrik Larsson och Roine Magnusson som workshopsledare, var det inte ett svårt beslut. När jag bokade workshopen i början av året fanns det inte riktigt på kartan att corona skulle vara speciellt aktuellt i oktober. Som tur var så var det lite lugnare just då, så vi kunde genomföra workshopen på ett säkert sätt.

Bildmässigt satsade jag på en serie med stengärdsgårdar som motiv. Det kändes naturligt då jag mer och mer intresserar mig för människors och samhällens historia. Bakom bygget av dessa omfattande gärdsgårdar ligger mycket arbete och slit. Jag känner stor vördnad för de människor som byggt dessa murar. De första murarna byggdes för ca 2000 år sedan. Olika århundranden av historia kopplas ihop via murarna. Murarna byggda på 1700-talet är ofta rakare, detta då de följde lantmäteriets linjer på olika kartor.  Under början av 1900-talet började murarna i vissa fall betraktas som hinder i jordbruket.

Jag tycker ofta det är svårt att fotografera för att lösa en speciell uppgift i samband med en kurs/workshop.  Jag tänker ofta för mycket och det låser sig. Här kommer de utvalda bilderna:

Bild 1.

 

Bild 2.

 

Bild 3.

 

Bild 4.

 

Bild 5.

  

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.