Galapagos – Jag hade en dröm

När jag på 1960-talet såg Sven Gilsäters filmer från Galapagos på TV fick jag en dröm,tänk om jag en gång kan komma dit och få uppleva djur och fåglar på nära håll som gjordes i filmerna. Jag trodde samtidigt inte riktigt på att drömmen skulle bli verklighet. I filmerna berättade Sven om de stora problem som fanns (jag skriver fanns av anledningenatt nationalparksledningen har kommit till rätta med problemen) med av människan införda djur som ställde till stora skada.

I november 2016 blev min dröm verklighet. Jag fick möjlighet att besöka Galapagosöarna under en vecka. Det blev mycket känslosamt och stort att få uppleva djur och natur på dessa öar. Att vandra runt bland fåglar och djur som är helt orädda, däremot ofta nyfikna på de varelser som besöker deras värld.

Till detta kommer att öarna har ett omväxlande landskap. Mer om detta i en kommande blogg.

Bild 1. Sjölejon

Bild 2. Flygande fregattfågel

bild 3. Landskapsvy

bild 4. Sandig sjölejonsunge

Bild 5. Landskapsvy från en utsiktspunkt

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.