Orkidéer från N Roslagen

Under perioden maj – juni är det mycket att fotografera om man som jag gillar att krypa runt och fotografera blommor i form av orkidéer. Här i N Roslagen finns det rätt rikligt med dem både i antal arter och numerär. Nattviol har vi på tomten och Adam och Eva växer det i hagen på andra sidan vägen. Nedan ser ni bilder på 6 arter. Alla fotograferade i N Roslagen i år. Det blir lite fler bilder än normalt i denna blogg.

Bild 1. Adam & Eva

Bild 2. Adam & Eva

Bild 3. Adam & Eva


Bild 4. Guckusko

Bild 5. Guckusko

 

Bild 6. Nästrot


Bild 7. Guckusko

Bild 8. Ljungfru Maria nyckel

Bild 9. Tvåblad

Bild 10. Nattviol

Bild 11. Ljungfru Maria nyckel

Bild 12. Nattviol

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.