Galapagos 3 sularter

På Galapagos finns 3 sularter. De 3 arterna är nazcasula, blåfotadsula samt rödfotadsula. Alla tre arterna är endemiska för Galapagos d.v.s. arterna finns bara där. Dock finns blåfotadsula respektive rödfotadsula av liknande arter på andra platser.

Nazcasula och blåfotadsula lever på öppna platser och häckar även lite var som helst. Rödfotadsula finner man ofta sittande i en buske eller ett träd. De tre arterna söker föda på olika avstånd från öarna. På så sätt konkurrerar de inte om födan.

Bild 1 Blåfotadsula

Bild 2. Blåfotad sula

Bild 3. Nazcasula

Bild 4. Nazcasula

Bild 5. Rödfotadsula

Bild 6. Rödfotadsula

Bild 7. Nazcasula

Bild 8. Rödfotadsula

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.