Vart tog våren vägen?

Detta är en dubbelbottnad fråga. Först med tanke på att det var full snöstorm i Stockholmstrakten i morse när jag åkte till jobbet. Det andra jag syftar på är det faktum att i Stockholmstrakten och Norra Roslagen så gick vintern mer eller mindre över i sommar. Detta då man ser till naturen. Blåsippor, vitsippor och gullvivor blommar samtidigt. Dessutom så har Adam & Eva växt sig stora, både blad och knoppar. Liljekonvaljen har knoppar. Det är bara att konstatera att blommorna blommar tidigare och tidigare. Ett konkret exempel. När jag gick i småskolan (ja det hette så, nu heter det lågstadiet) för ca 50 år sedan, så var det tradition att smycka skolsalen med blommor på examensdagen som inträffade i mitten av juni. Med vilka blommor, jo gullvivor eller liljekonvalj. I år lär dessa blommor vara överblommade.

 

Det är gott att vara vänner.


Adam och Eva när blommning


Vårbäck


Knoppar som brister

Gullviva

2 svar på ”Vart tog våren vägen?”

  1. Hej
    Fina bilder :-) Vi ligger ytterligare ett par veckor för i Gbg så här lär det var ännu mindre chans till studentblommor. Här har vi redan smörblommor, känns tidigt även om jag inte är säker på när de brukar komma.

  2. Tack Christian!

    Ja det låter tidigt med smörblommor redan nu även om jag har dålig koll på när de brukar blomma i Gbg-trakten.

    /Kenneth

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.