På en strand

Fredagen den 18 mars d.v.s. en vecka efter katastrofen i Japan tillbringade jag ett par timmar på stranden i Furuboda (Yngsjö, Skånes östkust). Vädret var mulet med en temperatur på ett par plusgrader och det blåste småsnålt. Jag var där under ca 2 timmar. En strand är en underbar plats att vara på alla årstider (för min del sämst, varma sommardagar när alla badare invaderat stranden).

Ljudet när vågorna slår mot stranden känns livgivande, ett eko från hjärtats slag. Man mår med andra ord bra.

Denna sena eftermiddag var det inte några vågor utan dyningar från svunna hårda vindar. Under mina timmar i skön ensamhet här på stranden så gjorde sig TV-bilderna från katastrofen i Japan påminda. Här njöt jag av havet, i Japan så spred havet död, förstörelse och skräck.

Vill med detta blogginlägg skänka några tankar av medlidande och sorg till alla drabbade i Japan.

 1 svar på ”På en strand”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.