Vildsvinsgalt från gömslet

På lördagseftermiddagen/kvällen bestämde jag mig för att gå upp tidigt (02:30) för att gå till gömslet och sätta mig några timmar. Vid 02:55 var jag på plats med kameran riggad. Jag hade inte suttit länge innan en råbock kom ut ur skogen och ställde sig bakom en höbal (rundbal) för att äta. Jag såg huvudet sticka upp lite då och då. Han spanade i en riktning som antydde att det var inte jag som den spanade efter, utan något annat. Efter ca 5 till 10 minuter vände den och sprang in i skogen. Det blev inga bilder för mig.

Det dröjde ca 20 minuter tills plötsligt en vildsvinsgalt stod på min sida av diket. Den stannade ett kort ögonblick och tittade åt mitt håll innan den fortsatte i en riktning tvärs ängen. En tanke for genom huvudet, skall jag missa att fånga den på bild? Plötsligt stannade den vid en höbal. Denna gång på min sida. Jag fick några sekunder på mig att hitta den i kameran och fokusera. Kort därefter sprag den vidare in i skogen. Jag han göra 16 exponeringar innan han försvann ur mitt synfält. Alla exponeringar var inom samma minut, så mötet varade ca 1 mnut.

Bild 1.

Bild 2.

Bild 3.

Bild 4.

Bild 5.

Bild 6. Vidare ut i skogen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.