Dovhjortar

För en vecka sedan träffade jag en kompis nere i Skåne. Han och jag brukar göra någon fotoutflyckt när jag är nere i Skåne. När vi stod där och pratade sa han plötsligt, skall vi åka och fotografera hjortarna. Han har ett ställe som han besökt några gånger. Javisst sa jag, vi åker om 2 timmar. Så blev det. Vi åktte först till ett ställe, men där såg vi bara djur på långt håll.

Vi bestämde oss för att åka till ett annat ställe som han besökt och betraktar som ett säkre ställe. Det visade sig att där fanns gott om hjortar. De var inte specciellt skygga, utan lät oss fotografera och i kompisens fall filma dem, om vi bara höll oss utanför deras ”säkerhetszon”.

Efter ett tag hörde vi bröl vid skogskanten uppe på en kulle. Vi bestämde oss för att gå dit. Brölen kom och gick. Vi hade svårt för bestämma om brölen kom närmare när vi gick mot det hållet där de hördes eller om hjortarna förflyttade sig ifrån oss. Helt plötsligt kom en hjort rätt mot oss på stigen vi gick på. När den var 30 meter ifrån oss vände den upp i skogskanten. Vi stod och avvaktade för att se vad som skulle hända. Helt plötsligt brölade det till och kort efter började två hjortar att att stångas. Efter en stund förflyttades kampen ut på ängen.

Vi stod hela tiden helt öppet och filmade/fotade. Tyvärr var det väldigt mörkt vilket innebär att den tekniska kvaliteten på bilderna inte är den bästa. Vi kunde också konstatera att dovhjortsstammen i denna del av Skåne har en mycket varierande täckning från nästan vita över bruna till nästan svarta.

OBS Hjortarna är vilda och befinner sig INTE i ett hägn.

 

Bild 1.

Bild 2.

Bild 3.

Bild 4.

Bild 5.

Bild 6.

Bild 7.

Bild 8.

Bild 9.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.