Machu Picchu, Peru

Under min Sydamerikaresa oktober- november 2016 besökte vi Machu Picchu, Peru. Vi steg upp tidigt på morgonen och stod och hängde på låset till frokustbuffen. Efter en snabb frukost gick vi och ställde oss i kö till bussarna som skulle köra oss upp de sista kilometrarna. Köen var låååååång, men det var välorganiserat så det gick relativt snabbt att komma fram.

När vi kom upp och in på området var det rätt mycket moln. Eftersom vi befann oss på ca 2400 meters nivå, var många av molnen på samma nivå. Det klarnade dock upp under dagen och blev mycket varmt.

Machu Picchu byggdes på 1440-talet. Staden övergavs år 1572 under den spanska invasionen. Spanjorerna upptäckte aldrig staden och den föll i glömska till början av 1900-talet. Nu är Machu Picchu ett välkänt och välbesökt turistmål.

Bild 1.

 

Bild 2.

 

Bild 3.

 

Bild 4.

 

Bild 5.

 

Bild 6.


Bild 7.


 

Bild 8.

 

Bild 9.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.