St Kilda Valborg 2015

År 2015 tillbringade vi Valborg på St Kilda. Vädret var helt fantastiskt, vilket innebar att vi kom iland och fick möjlighet att utforska ön.

St Kilda är en liten ögrupp som ligger 66 km väster om Yttre Hebriderna, Skottland. Ön var bebodd fram till 1930-talet, då brittiska regeringen tvångs förflyttade befolkningen. Anledningen var att sjukdomar gjorde att befolkningen bestod av några svaga åldringar som inte kunde försörja sig. I princip alla barn dog.

Försörjningen bestod av lamm och fågelägg och fågel. Nu bor en tillsyningsman där. Dessutom har försvaret en spaningsanläggning. Några forskare brukar också tillbringa tid där varje år. Bland annat studerar man fåren. De lämnades för att klara sig själva när ön avfolkades.

Bild 1 Ett par av fåren på St Kilda.

 

Bild 2.

 

Bild 3.

 

Bild 4.

 

Bild 5.

 

Bild 6.

 

Bild 7.

 

Bild 8.

 

Bild 9.

 

Bild 10, Fågelklippa

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.