Kajakturer

För ett par veckor sedan gjorde jag en paddeltur ner till Slätön. En ön som ingår i ett naturreservat (Slätön-Medholma naturreservat). När jag kom hem konstaterade jag att jag det inte skulle bli så mycket längre sträcka att paddla om jag Raggarön runt. Jag paddlade den nordöstra sträckningen av Raggarön fram och tillbaka. Det fick bli ett mål för sommaren att genomföra en tur runt Raggarön.

I går förmiddag så var det då dags. Jag satte mig i kajaken vid halv nio på förmiddagen och styrde kursen mot kanalen mellan Tvärnö och Raggarön. Denna kanal är smal och kort, men inga problem att passera med en kajak. Därefter satte jag kurs mot sydost ner mot Stor-Daskaren innan det var dags att paddla på kursen nordost mot sundet mellan Slätön och Raggarön. På fjärden runt Stor-Daskaren tryckte vågorna på lite. I sundet tog jag en paus och käkade en chokladbit och drack. Eftersom det var strålande sommarväder behövdes det fylla på med vätska. Därefter fortsatte jag paddlingen hem. Jag steg iland igen vid tolvtiden.

Bild 1.

Bild 2.

Bild 3.

Bild 4.

Bild 5.

Bild 6.

Bild 7.

Bild 8.

Bild 9.

Bild 10

Bild 11.

Bild 12.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.