Skottland

Här kommer några fler bilder från min Skottlandsresa i höstas. Vi besökte några destillerier under vår resa. Ett av dem var Glengoyne. Detta har en intressant historia förutom att det har funnits i många år. Glengoyne är en Highland whisky. För att klassas som Highland whisky krävs att destilleriet är beläget i Highland distriktet. Vägen utanför Glengoyne destilleriet är sydgränsen för distriktet. Destilleriet befinner sig på rätt sida vägen, medan lagringsutrymmena befinner sig på fel sida.

Glengoyne tillverkar Single Malt Whisky. Cirka 10 % av Skottlands whiskytillverkning blir Single Malt, övrigt blandas till Blended Whisky.

Bild 1.

Bild 2.

Bild 3.


Bild 4.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.