Morgonpigg fasantupp.

Efter att jag och min fru besökt fågeldammen vid Fulltofta (vid Ringsjön) i fredagskväll och träffat en mycket trevlig och inspirerande person med stort biologi- och fågelintresse blev jag inspirerad och satte klockan på väckning strax innan klockan fyra på morgonen. Jag steg upp och satte mig i bilen och åkte ned till dammen för att fotografera.

Innan jag kom fram till Hästäng upptäckte jag en fasantupp promenerande längs med vägkanten. Den promenerade på vänster sida som sig bör. Förberedd som jag var och hade kameran skjutklar i passagerarsätet, stannade jag bilen och vevade ner sidorutan och började fotografera

Till en början fortsatte fasantuppen sin morgonpromenad i lugn men bestämd takt. Efter en stund så verkade tuppen upphetsning över att någon var intresserad av hans morgonpromenad bli allt för stod. Detta tog sig uttryck i att tuppen tog några steg in i gräset vid sidan av vägen och började hoppa, flaxa och gala. Jag blev nästan också upphetasad, detta då jag fick mer spännande bilder med lite aktion.

När tuppen lugnat ner sig lite lämnade jag den åt sina morgonbestyr och fortsatte färden ner till fågeldammen. Men det är en annan historia som det brukar heta. Det kan mycket väl hända att jag återkommer till detta i en senare blogg.

Bild 1.

Bild 2

Bild 3.

Bild 4.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.