Tyresta nationalpark

I går var jag på en heldags fotopromenad med Serkan Günes i Tyresta nationalpark någon mil söder om Stockholm. Vi, 8 förväntansfulla fotografer, som hoppades få en trevlig och lärorik heldag. Vi gick först urskogsslingan med ett antal stopp på intressanta fotoplatser. Serkan informerade oss också om platser där det är intressant att fotografera under andra årstider och förutsättningar.

Vi stannade till och fikade då och då och kombinerade stoppen med olika bilddiskussioner. När urskogsslingan var avklarad så fortsatte vi vägen mot Bylsjön med fotostopp vid bäcken. När fotostoppet vid Bylsjön var avklarat så fortsatte vi till Årsjön. Där hade vi ett fotopass som avslutades med bild och teknik snack innan promenaden tillbaka till parkeringen avslutade dagen.

Enligt mig blev det en trevlig och lärorik dag, där jag inte minst fick tips om nya fotomotiv i ett område jag tillbringat en hel del tid under åren.

Detalj av ett dött träd.

Karen flyttad några centimeter gav nytt motiv.


Hela gänget samlat vid det döda trädet.

En detalj från ett annat träd.


Bäcken.

Ännu en bäckbild

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.