Jagad.

Lördag den 27 april var jag och Lena ute i skogen för att besöka tjädern. Det var tänkt att bli tredje året i rad som vi sågs, tjädertuppen och vi. Vi gick runt och letade med fann ingen tjädertupp. Däremot hade vi 4 havsörnar som snurrade runt oss under några minuter. Det var 2 yngre och 2 äldre. Så skogsturen kändes lyckad trots att vi inte hittade tjädern.

Onsdag 1 maj så gjorde jag ett nytt försök att få kontakt med tjädern. Det blev samma resultat. Ingen tjäder men två andra naturupplevelser. Jag fick nämligen uppleva att korpen var och retade fiskgjusen som ruvade i sitt bo. De två flög runt och jagade varandra innan korpen fick ge upp och fiskgjusen återvände till sitt bo.

I lördags gjorde jag och Lena ett tredje försök att träffa tjädern. Efter en stunds letande, vi hade nästan gett upp, så fann vi honom. Han var på riktigt spelhumör och for runt i skogen så det var svårt att fotografera honom. Han blev också mer och mer intresserad av att jaga bort mig. Jag var uppenbarligen en farlig rival till honom. Efter mindre än 20 minuter hade han jagat oss så vi fann det för gott att retirera till mer säker plats. Jag lyckades skapa en del bilder och nedan får ni se några av dem.

Våren ”flyger förbi”, men försök att hinna med att uppleva så mycket ni kan.

 
Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.