Adam & Eva

I helgen var vi uppe i N Roslagen (Söderön). På lördagen var det gräsklippning på schemat och därefter röjning i ett dike. I samband med röjningsjobbet så upptäckte jag att Adam & Eva var blommade.

Efter arbetet gick jag in i hagen för att kontrollera om Adam & Eva var allmänt blommande, eller om det var ett enstaka exemplar jag sett från vägen. När jag kommer in i hagen och går i riktning där de brukar växa som mest och utbrister i ett högt VOV! Det visar sig att blommorna är kraftiga och höga samt finns i ett större antal än vad jag upplevt där under mina 7 år.

Ett stort TACK till markägaren som vårdar denna hage så att jag får uppleva denna prakt år från år.

 

Den röda varianten


och den gula.


Det är den gula varianten som utmärker sig och är större i år.


Lite närbilder av enskilda blommer.Till sist en översiktsbild över en liten del av den underbara hagen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.