Abisko 4

Nu är det åter dags att visa några Abiskobilder. Det är lite olika bilder. Norrskensbilden har en egen liten historia. Abisko är ju bland annat känt för sina stora möjligheter att få uppleva norrsken. Säsongen för norrsken börjar i mitten av september. Samtidigt stänger turiststationen i slutet av september för sommarsäsongen, för att ladda upp inför vintersäsongen. De sista öppna veckorna i september är de japanska besökarna i majoritet. En av deras största önskningar är att få se norrsken. Det ett spanande varje kväll för att se om det är så klart att chansen att få se norrsken finns.

Vår sista kväll var lite halvklar.  Det var ju inte bara japanerna som spanade efter norrsken, utan även jag gjorde det. Ingen av kvällarna hade det synts något tecken på norrsken. Denna kväll bestämde jag mig för att ta med kamera och stativ för en spaningsrunda innan det var dags att lägga huvudet på kudden. Jag gick ner åt Torneträsk. Tittade jag västerut så tyckte jag mig se någon form av skimmer på himmeln. Jag inbillar mig nog, det är säkert en önskedröm.

Till sist så bestämmer jag mig för att sätta upp kameran och ta några bilder ut i mörkret. När jag exponerat den andra bilden så ser jag på displayen att del lyser grönt. Med hjälp av långa exponeringstider på mellan 5 och 30 sekunder så lyckas jag fånga svag norrskensaktivitet.

 Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.