Tranor i påsk

Påsken tillbringades i Skåne. Med tanke på att det var aprilväder med bland annat snöoväder, så var det inte läge att fotografera våren i form av blommor. Det fick bli fåglar i stället.

En kväll var vi vid Pulken och tittade på alla tranor. Den kvällen var där mellan 2500 och 3000 tranor. Vi fick uppleva något mäktigt och det blev en del bilder, varav jag visar upp några nedan.

En annan kväll var vi vid Ringsjön och fick se både ormvråk, glada och fiskgjuse inom ca en 45 minuter. Dessutom såg vi ett tranpar och en del änder och gäss.

Påskdagsmorgon gick jag upp kl 05:30 för att en kvart senare åka till en mosse för att kolla in orrspel. När jag kom dit så fanns några ännu mer morgontidiga och jag fick info om att de inte sett några orrar. Efter en kort stund så gav de upp och jag var ensam i tornet. Efter att jag riggat kameran med det långa objektivet så plockade jag fram medhavd macka och kaffe. Jag bestämde mig för att stanna kvar en bra stund och verkligen ge orrarna en chans att visa sig. Då och då hörde jag dem på långt håll. Eventuellt satt de i något träd och avvaktade.

När jag fikat klart första svängen ser jag en bil närma sig på en grusväg. Asch tänkte jag, nu dröjer det en stund innan någon orre dyker upp. Döm om min förvåning när bilen svänger ner mot tornet och backar in och parkerar strax nedanför tornet. Ur stiger ett yngre par som smäller med dörrar och håller på att göra sig iordning under en lång tid. Jag inser att det är kört med orrspel den morgonen så det är bara att plocka ihop mina prylar och ge mig hemåt. Jag träffar paret och lär dem hur man uppträder på en spelplats och hänvisar deras bil till parkeringen.
Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.