En gyllene halvminut

Mellan första och sista bilden nedan så är det ca 1 min 15 sek. Mellan andra och fjärde bilden är det ca en halv minut. Alla 5 bilderna är fotade i en sekvens med samma inställningar på kameran (bländare 16, kameran valde själv slutartid).

Landskaps- och naturfoto innebär att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Om man planerar sitt fotograferande så ökar chansen att lyckas skapa fina bilder. I detta fall så undersökte jag, på lördagskvällen, de förväntade väderförhållande på söndagsmorgon på Oxnö. Det fanns en möjlighet till att det skulle vara någon lucka i molntäcket i samband med soluppgången. Så blev det. Jag stod och studerade ljusets och vågornas förändring. Helt plötsligt så upptäckte jag att både vågor och solljuset ökade, så jag exponerade ett antal bilder. Resultatet ser ni nedan. Tycker ni speciellt om någon av bilderna?

God Jul och Gott Nytt År!

 
1 svar på ”En gyllene halvminut”

  1. Lite trolskt över bilderna. Bild nr tre är min favorit, men de andra är oxå fina.
    God Jul på dig med och krya på dig.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.