Dalabesök

Under den gångna helgen gjorde familjen ett kort besök i Dalarna. Själv besökte jag Fryksås fäbod i Orsatrakten. En gammal fäbod med vacker utsikt över bland annat Orsasjön. Jag vandrade i naturen runt fäboden och besökte bland annat Björnträsk.

 

På söndagen besökte vi Dalarnas museum och jag koncentrerade mig främst på att kolla in den kände fotografen Vincent Skoglunds utställning ”Composition of extractions”. Jag fick bra inspiration av ett antal av bilderna, även om jag inte tror att jag kommer att börja använda artificiellt ljus i någon större utsträckning. Det är bilder från olika serier (projekt) som Vincent jobbat med som visas på utställningen. Jag gillar vissa bilder starkt, men vissa (ur serien Reduction där han använder sig av ett antal fyrkantiga belysningskällor som syns i bild) faller inte alls in i min smak.
4 svar på ”Dalabesök”

  1. Vilken utsikt! Du hittade ju hjortron. Var de mogna?
    Dina bilder behöver inget extra ljus, du utnyttjar det som finns naturligt på jättebra sätt.

  2. Härliga bilder med fina motiv och bra ljus. Känner ett visst lugn när man tittar på bilderna. Första bilden med båten favorit. Men även gärsgården.

  3. Hej! Ett stort TACK. Båten är en favorit för mig, även om jag skulle vilja ha haft lite mer luft vid fören. Men av praktiska skäl så gick det iinte. Den var förtöjd med ett blått plastrep som jag inte ville ha med på bilden.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.