Fårö / Gotland del 3

Hunden, Gamle hamn, Fårö.

På söndagkvällen efter middagen lastade jag fotoutrustningen i bilen och åkte till Gamle hamn, på Fårö. Syftet var att fotografera Hunden i vackert kvällsljus. När jag kom fram satt ett yngre par en bit upp på stranden och fikade. Jag satte direkt igång att leta bildkompositioner och fotovinklar. När solnedgången började kände jag mig väl förberedd.

Då kom killen i paret ner och började fotografera. Det visade sig att de var från Tyskland och detta var deras sista kväll i Sverige. De skulle åka hem nästa dag. Han brände av en större mängd exponeringar under de ca 10 minuter som solen syntes över horisonten. När inget av solskivan syntes så han att nu blir det inte mer fint ljus, så han och flickvännen lämnade mig ensam på stranden.

Det dröjde kanske fem minuter efter det att de lämnat som ljuset kom. Jag fotograferade i säkert 20 minuter till. Tre av bilderna nedan är gjorde efter det paret lämnat stranden.

Bild 1.

Bild 2.

Bild 3.

Bild 4.

Bild 5.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.