Septembermorgon i Roslagen

OrmI söndagsmorse stod klockan på väckning kl 05:15. Klockan halv sex så startade jag en 3 timmars promenad i skogarna i Yttersby. På vissa ställen svävade låga dimmoln. Under några få minuter var det också massor av rött på himmeln. Under promenaden så hörde och såg jag en hel del fåglar.

I en inäga så upptäckte jag 3 rådjur. Jag och de blev lika överraskade, så de flydde in i en skogsdunge direkt.

Nästa överraskning kom när jag gick in i en lite tätare och mörk skog. Plötsligt så ser jag en stor fågel stå på en sten. Vad är det för fågel? Jo det är en tjädertupp. Denna plats är några kilometer från den tjädertupps revir som jag besöker minst en gång varje vår.

 

Dimma och härliga färger.

Dimmoln’

Hölada.

Dimmoln.

Ännu mer dimmoln.

Två av rådjuren.

Tjädertupp.


Ormbunke.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.