Lugnet före stormen!

I lördags eftermiddag vid fyratiden bestämde jag mig för att ta med kameran med 60 mm makroobjektiv på en fotopromenad i Yttersby. Min tanke var att fotografera lite grenar och kvistar med snö på. Det var mulet och någon timme tidigare hade det blåst och snöat lite.

När jag kom ut visade det sig att vinden lagt sig. Jag gjorde några bilder i husets omedelbara närhet. Då det var mer behagligt väder än jag förväntade så bestämde jag mig för att promenera iväg lite längre. Jag gick in på Mossvägen för att se om jag skulle hitta några spännande bilduppslag. Tiden gick och jag hittade lite smått och gott att leka med.

Efter att fotat en stund så höjde jag blicken och tittade västerut. Något var på väg att hända. Det bildades en spricka i molnbanken. Det var tid för solen att gå ner så under några minuter brann hela himmeln i Yttersby. I stort sätt oberoende åt vilket håll jag tittade så brann himmeln.

När solen gått ner slöt sig molntäcket och vinden tog i. Resten av kvällen och hela natten blåste det kraftigt, runt 20 m/s i byarna. Som tur var så kom det inte så mycket nederbörd i form av snö.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.