Skånevecka

Eller att fotografera genom fönster.

Förra veckan var jag nere i Skåne. Jag jobbade på dagarna och kunde konstatera att när jag var ledig så var det helmörkt. Det innebar att det inte bjöds på många tillfällen när det gällde fotograferande.

De enda tillfällena var när jag tittade ut och det fanns något spännande utanför något fönster. En eftermiddag när jag något irriterad konstaterade att jag inte lyckades ringa in på ett telefonmöte tittade ut, så såg jag en iller på tomten. Fram med kameran och fotografera genom fönstern. Förutsättningar för bra bilder saknades detta då det var både halvmörkt (så slutartiderna blev lååååånga…) samt att jag var tvungen att fotografera snett igenom fönstret. Det sistnämnda medförde att det blev mycket blänk i bilderna.

Däremot bilden på bergfinken kunde jag ta i rät vinkel med fönstret och då blev kvalitén bättre. Sista bilden tog jag från uteplatsen. När jag höll på att städa så fick jag syn på den vackra himmeln och var tvungen att plocka fram den nerpackade kameran och ta ett par blder, innan det var dags att slutföra städningen.

 
Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.