Den blomstertid nu kommer……

När jag gick i folkskola för 50 år sedan så sjöngs denna sång på skolavslutningarna, eller examensdagen som det hette. Skolsalen var smyckad med blommor. Skolavslutningen var runt den 10 juni och platsen var Ö Sönnarslöv i Skåne.

Var blomningen normal så var det gullvivor. Var den tidig så var det liljekonvalj och syren. Utsmyckningen skedde ofta på kvällen före avslutningsdagen. När vi öppnade dörren till salen på den stora dagen, så var doften så kompakt att vi nästan fick skära oss in.

Något har hänt, idag (inte endast något enstaka år) så blommar gullvivan under första halvan av maj och liljekonvaljen under andra halvan av maj, Detta i Stockholmstrakten och Norra Roslagen.

Bilderna nedan är tagna under maj i år. Jag har använt min Nikon D700 och Nikorr 105mm/F2,8 makroobjektiv.

 
Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.