Valborg hos tjädertuppen

Jag och min fru firade eftermiddagen på Valborg tillsammans med vår vän tjädern. Han var lika spelgalen som i slutet av maj i fjol. Solen sken och färgerna lyste vackert. Yttersbyskogarna visade sina bästa sidor.

Skillnaden mot ifjol var att jag hade lite lämpligare objektiv på kameran för fotografera tjäder. Förra året hade ett makroobjektiv (objektiv avsett främst för att fotografera närbilder). I hade jag en telezoom. Jag har beskuret några av bilderna för att tjädern skall ta upp större del av bildytan, detta för att ni skall kunna se de vackra färgerna.

En spelgalen tjäder kan ge sig på människor och ge rejäla slag med vingarna och nyp med näbben. Det innebär att man får vara försiktig och försöka läsa av tuppens avsikter. Jag tror också att det kan vara en fördel att vara två.

 Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.