Vart tog våren vägen?

Detta är en dubbelbottnad fråga. Först med tanke på att det var full snöstorm i Stockholmstrakten i morse när jag åkte till jobbet. Det andra jag syftar på är det faktum att i Stockholmstrakten och Norra Roslagen så gick vintern mer eller mindre över i sommar. Detta då man ser till naturen. Blåsippor, vitsippor och gullvivor blommar samtidigt. Dessutom så har Adam & Eva växt sig stora, både blad och knoppar. Liljekonvaljen har knoppar. Det är bara att konstatera att blommorna blommar tidigare och tidigare. Ett konkret exempel. När jag gick i småskolan (ja det hette så, nu heter det lågstadiet) för ca 50 år sedan, så var det tradition att smycka skolsalen med blommor på examensdagen som inträffade i mitten av juni. Med vilka blommor, jo gullvivor eller liljekonvalj. I år lär dessa blommor vara överblommade.

 

Det är gott att vara vänner.


Adam och Eva när blommning


Vårbäck


Knoppar som brister

Gullviva

pixelstats trackingpixel

2 Responses to “Vart tog våren vägen?”

 • Christian Jonsson:

  Hej
  Fina bilder :-) Vi ligger ytterligare ett par veckor för i Gbg så här lär det var ännu mindre chans till studentblommor. Här har vi redan smörblommor, känns tidigt även om jag inte är säker på när de brukar komma.

 • Kenneth:

  Tack Christian!

  Ja det låter tidigt med smörblommor redan nu även om jag har dålig koll på när de brukar blomma i Gbg-trakten.

  /Kenneth

Leave a Reply